#SELFHELP

În timpuri ca acestea este necesar să facem cât mai multe lucruri doar pentru că și alții le fac, sau să ne focusăm pe a face lucrurile cele mai importante pentru noi?” ne întrebă Vineet Nayar. Dar cum să rămânem pozitiv și motivați atunci când ne concentrăm pe ce fac alții și nu noi?

Este primordial ca în această perioadă să ne focusăm energia pe lucrurile pozitive, care ne plac și ne binedispun. Știm, uneori suntem mai leneși, ne complacem în anumite situații, ne place să ne comparăm. Iar de fiecare data când planetele nu se aliniază în favoarea noastră sigur celălalt face ceva ”nașpa”. E mult mai greu să ne uităm la noi, să vedem ce am făcut greșit sau ce n-am făcut, decât să ne uităm peste gard. Credem despre cei care sunt deasupra noastră fie că sunt incompletenti, fie fura, fie au avut noroc. Dar nu ne gândim o clipă la munca din spate. Observăm doar lucrurile de la suprafață! Nu le vedem efortul, munca, motivația. Antrenează-ți mintea să stea departe de aceste ”tulburări”, mai ales în această perioadă.

Cel mai ades, dacă ceva nu ne reușește ne place să ne subestimăm și renunțăm. Însă înainte de a renunța la ceea ce țiai fi dorit, încearcă asta:

  • Fă un pas în spate. Reflectă și Analizează!

  • Fă o analiză SWOT: vezi ce ai făcut bine, care sunt punctele slabe, ce poți să îmbunătățești.

  • Mai încearcă o data.

  • Nu ai reușit? Încearcă încă o data! Și încă o data!

Nu renunța la visul tău! Acum este momentul. Momentul când clipa s-a dilatat parcă, în favoarea noastră. De ce să nu profităm, să ne urmărim visele și ne atingem obiectivele?

***

Articol realizat cu ajutorul Lavinia Popa – Coach. Formator, Reteaua de specialisti 4mind